Sunday, June 15, 2014

APA ANAK TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH ...

APA ANAK TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH ... ..
(TC COPY DAN PASTE DARIPADA FACEBOOK KAWAN.)
MINTA IZIN KEPADA PEMILIK ASAL CATITAN INIMungkin Ibu Lebih kerap Menelefon Utk Menanyakan Keadaan Kita Setiap Hari.....
Tapi Tahukah Kita, Sebenarnya Ayahlah Yang Mengingatkan Ibu Untuk Menelefon Kita?
Ayah Selalu Tanya," Telefon Lah Anak Kita Tu Tanya Dia Apa Kabar Dan Macam Mana Kerja ,,,,,, Balik Tak Minggu Nie,,,,, ..."

Semasa Kecil,Ibu Lah Yang Lebih Mendukung Kita...
.Tapi Tahukah Kita Bahawa Sebaik Saja Ayah Pulang Bekerja Dengan Wajah Yang Letih Ayahlah Selalu Menanyakan Apa Yg... Kita Lakukan Seharian
Saat Kita Sakit Atau Demam, Ayah Sering Membentak"Kan Ayah Dah Kata Jangan Main Hujan?? Kan Ayah Dah Bagitau Jangan Minum Air Sejukk??".
cara ayah memamng nampk kasar dan bengis Tapi Tahukah Kamu Bahawa Ayah Sangat Risau akn kesihatan ank2nya..??

Waktu Kita Remaja,Kita Meminta Izin Keluar Malam.Ayah Dengan Tegas Berkata"Tidak Boleh!"..Sedarkah Kita Bahawa Ayah Ingin Menjaga Kita? Kerana Bagi Ayah, Kita Adalah Sesuatu Yang Sangat Berharga.
Saat Kita Dipercayai, Ayah Pun Melonggarkan Peraturanya.Maka Kita Telah Melanggar Kepercayaannya...Maka Ayahlah Yang Sentiasa Menunggu Kita Di Ruang Tamu Dengan Rasa Sangat Risau...Ayah Marah Kita...tetapi Tahukah Kita Yang Ayah Tak Nak Apa2 Terjadi Dkt Kita Bila Keluar Lewat Malam?
Setelah Kita Dewasa, Ayah Telah Menghantar Kita Ke Sekolah Atau Kolej Untuk Belajar...
Disaat Kita Memerlukan Macam-Macam, Untuk Keperluan Kuliah Kita, Ayah Hanya Mengerutkan Dahi.Tanpa Menolak, Beliau Memenuhinya..
Saat Kamu Berjaya...Ayah Adalah Orang Pertama Yang Berdiri Dan Bertepuk Tangan Untukmu..Ayah Akan Tersenyum Dengan Bangga..
Walaupun Kadang2 Ayah Macam Buat Tak Tahu Tapi Tahukah Kamu Sebaik Kamu Pergi, Ayah Ceritakan Dekat Ibu Kekaguman Dia Terhadap Kita ?

Sampai Ketika Jodoh Kita Telah Datang dan kita ingin memulakan kehidupan berkeluarga..Ayah Sangat Berhati-hati Mengizinkan Nya..Dan Akhirnya.. Saat Ayah Melihat Kita Duduk Di Atas Pelamin Bersama Pasangan Kita..Ayah Pun Tersenyum Bahagia..
Apa Kita Tahu, Bahawa Ayah Sempat Pergi Ke Belakang Dan Menangis?
Ayah Menangis Kerana Ayah Sangat Bahagia..Dan Dia Pun Berdoa "Ya Tuhan, Tugasku Telah Selesai Dgn Baik.. Bahagiakah Lah anak ku Bersama Pasangannya".
Setelah Itu Ayah Hanya Akan Menunggu Kedatangan Kita Bersama Cucu-cucunya Yg Sesekali Dtg Untuk Menjenguk..Dengan Rambut Yg Memutih Dan Badan Yang Tidak Kuat Untuk Menjaga Kita..

Itulah Pengorbanan Seorang Ayah.. Apakan Kita Masih Belum Sedar?
Masih memandang Kemarahan Ayah Itu Alasan Untuk Kita Benci Dia?
Percayalah.. Dia Orang Yang Ptaling Rindukan Kita Walaupun Kerinduan Ayah Terhadap Kita Mungkin Melebihi Kerinduan Ibu Dekat Kita..

Kita Cium Pipi Ibu, Ayah Hanya Tersenyum Melihat..
Tahukah Kita Yang Kita Telah Berlaku Tidak Adil Terhadap Ayah?
Apakah Ayah Tak Layak Mendapat Ciuman Sama Yang Kita Berikan Dekat Ibu? Kita mungkin Lupa Masa Kita Kecil, Ayah Mendukung Kita Dan Mencium Kita.
Pecayalah seorang ayah akan sangup belanjakan duit utk anak2nye walaupun dalam koceknyd tingal rm5,,,, hebat pengorbanan dia,,,,,,

TC  MENANGIS SELEPAS MEMBACA KISAH INI
Selamat Hari Ayah
Ayah Wira Hatiku selamanya

1 comment:

DmNetwork said...

saya sayang ayah saya..walau dah lama meninggalkan saya..

Nak Kurus Cara Sihat

Followers