Sunday, December 6, 2009

lepat labu inti kelapa

pada masa tokchik buat bingka labu, tokchik juga teringin nak makan lepat labu, terlanjur daun pisang ada, bahan2 semua dah ada, projek pun bermula

campurkan tepung, labu, gula (tokchik guna gula merah---jadi warna nya gelap) sedikit santan. gaul sebati

sediakan daun pisang.......kena dilayur kata orang johor

letakkan bancuhan tepung diatas daun pisang, ratakan, kemudian letakkan kelapa parut yang telah digaul dengan garam, bungkus

siap bungkus semua adunan, kukus selama 20 minit atau sehingga masak

dah sejuk...apa lagi.....ngap le....sedap tau, cuma bezanya kalau dikampung kita guna kelapa kematan, lebih sedap


2 comments:

  1. macam-macam ada
    macam trademark astro tocik ni

    ReplyDelete
  2. macam-macam resepi tok cik ni...
    macam trademark astro pulak
    macam-macam ada.... nak gi belajar dgn tok cik la

    ReplyDelete