Thursday, March 10, 2011

meragi tapai



hujung minggu - ahad - 13-03-2011, anak kepada anak saudara tc nak bertunang, terlanjur ada ragi dirumah ni, tc pun masak pulut, kemudian meragi, menjelang 13 hb tu kalau ikut perkiraannya tapai ni dah pun masak

pulut yang ditanak, kena dibiarkan betul2 sejuk abru boleh diragikan
tc masukkan aja dalam bekas plastik, alhamdulillah... menjadi

3 comments:

  1. tips org kata nak meragi nie kene pandai..kalau terlebih ragi pahit..kalau kurang tak manis..

    ReplyDelete
  2. MasyaAllah bukan senang nak buat tapai nie....Cayalah TC..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    menjadi
    sebenarnya ragi yng menjadi kunci kepada kemanisan tapai ni
    ragi yang tc gunakan ni memang betul2 yang terbaik
    tak meragam
    manis sangat2

    ReplyDelete