Thursday, September 22, 2011

lempeng gandum sambal tumis



sesekali pekena lempeng cicah dgn samabal tumis / kuah kari disertakan pula dengan kopi o pekat.....terasa nikmatnya

untuk lempengnya:
1-1/2 cawan tepung gandum
1 sudu makan tepung ubi
500ml air yang dah dicampur garam
1-1/2 sudu makan minyak masak

blenderkan kesemua bahan diatas sehingga sebati
panaskan kuali (tc guna kuali tak melekat)
tuangkan sesenduk adunan...

2 comments:

Sheila Shafeareen said...

salam dan salam sejahtera...sdp tu lempeng mkn dgn sabal atau cicah kari mmg kenyang di buatnya...

tok_chik said...

wkslam sheila
memang sedap.....mengimbau kembali kenangan zaman kecil
kari, kuah masak lemak, kuah asam pedas...sambal tumis....memang itu pencicah terbaik lempeng (untuk tekak tc le...hehehe)

Followers