Sunday, November 13, 2011
sup tulang
bahan2nya
1 kg tulang lembu
2 sudu makan ketumbar - digoreng....angkat dan diketepikan
rempah penumis
bawang goreng
daun sup
garam secukupnya
kisarkan:
10 ulas bawang merah
8 ulas bawang puteh
1-1/2" halia
panaskan minyak
tumiskan rempah penumis
masukkan bahan kisar, tumis sehingga garing
tuangkan kedalam periuk tekanan ("PRESSURE COOKER")
masukkan tulang yang telah dibersihkan, air secukupnya
masukkan ketumbar yang telah digoreng tadi
kunci rapat penutup periuk tekakanan,letakkan didapur, apabila terdengar bunyi berdesir kecilkan sedikit api dan biarkan ianya mendidih selama 20 minit...
kemudian bolehlah dimatikan api.
sebelum menghidang, tambahkan garam secukupnya
taburkan hirisan daun sup dan bawang goreng
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment