1kg ubi kayu - diparut/blender (ditoskan)
3 senduk kecil gula perang - cari dalam posting tokchik terdahulu gambr senduk tu
1 senduk kecil gula pasir
2.1/2 senduk tepung gandum
250ml santan dari sebuji kelapa
3 biji telur ayam
secubit garam
1 sudu teh esen vanilla
cara2nya
ubi kayu yang diparut/diblender
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjgzDwjytrJr1X9JEi-AFXOqqxAVusn0oqSe471ORurI_avmj845rc4JdG_N48U9fP_EnPBKf2AM9KiT5NEO5Ed7LDPTeeIZakrIP8wd3Wzdjoja9kNuA-6mx6dYKJvCVlunEZ4nAZ0r8Y/s400/Tokchik679.jpg)
satukan kesemua bahan2 diatas, termasuklah pati/mendapan ubi kayu yang terdapat semasa parutan ubi kayu ditoskan. lenserkan loyang pembakar dengan majerin, tuangkan adunan kedalamnya,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB_41fIf2aDsNncrkxAP0HKu3nFd-r31LIipTbzzFFyK_mYxTV9Z70MkCt7hQ756L6OOd3dID175VBEJrzjl5lZdyPGQ3DjDjk2zsvpYmNAxWj6-sNcHMjXpOcWKMNuYdT3Ruk_PLdtx8C/s400/Tokchik684.jpg)
bakar didalam oven selama 1 jam dengan suhu 250darjah celcius dan inilah hasilnya, sejukkan terlebih dahulu sebelum dipotong
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKc6cjkF7xoQp8GPS0e125GWopyxh_cgJwsRdIRf0cYm-bOyRnUkNnn0wxUHMB91gjYOfSTXfUKKEQ_sSzAnQEMQm5Psp_IEGCVjBWFRB2v0l0QVGw4CGHF9ni3V_L3SxaLliwhLy45LEL/s400/Tokchik685.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij9NTp1OMZeFkt3BjcRomaU4QhdCSXSjHNjTGKYP5GtTpPsUUYAS3EOUIogP27ml0XN0h9u2faUoFBhpzlsJjuxzN9CSTh4DK_HxTTBufQ8alqe7JGwp31QqXJrfbkx9QOCsz3N2Dgec3Z/s400/Tokchik686.jpg)
No comments:
Post a Comment