Saturday, September 26, 2009

ujang dan wang hantaran

raya ketiga (23/09/2009) kami semua berkonvoi menuju kepasir gudang..... lebih tepat lagi ke kampung kopok.. misi utama......... menyerahkan wang hantaran untuk majlis perkahwinan ujang yang dijadualkan pada tanggal 12-12-2009, wang hantaran sebnayak rm 9999.99....... kan ke molek kalau dia buat majlis pada 090909 baru ngam.


pada ketika ini tokchik sedang membuat"ucapan" sessi penyerahan wang hantaran.....kusyuk betul mereka mendengarkan tokchik bercakap, ada yang berkerut muka, ada yang terlopong mulutnya tak kurang juga yang tersengih.......... tapi terfikir juga tokchik..... mana tau dalam hati mereka berkata........."apa yang sibotak ni membebel"

shila (yang dikanan sekali) yang semakin cute, sekali imbas dan macam muka ratu rock Ella

ni le bakal pengantinnya

fuhhhhhhhhh..........lega bila dah selesai sessi penggulungan,usai majlis penyerahan wang belanja, kami dijamu.....makan lagi......macam mana tokchik nak kurus kalau asyik makan aja, tokchik puji makanan yang dihidangkan.......memang sedap......terutamanya sayur lodeh, bukan semua orang dapat menyediakan sayur lodeh yang sedap........untung kau jang........ kami hnya dapat makan sekali ni aja, kau pula dengan tukang masaknya kau angkut forever...... wish u all the best till the end...sama2 lah kita doakan kebahagian mereka

No comments:

Followers