Thursday, October 21, 2010

ikan siakap kukus



1 ekor ikan siakap anggaran 1 kg
(dikelar dan disapukan dengan sos tiram)

halia yang diracik halus
cili padi dihiris
bunga kantan diracik
4 biji asam boi - di siat2/limau jeruk

2 sudu makan kicap cair
1 sudu kecil minyak bijan - pilihan

4 ulas bawang putih diracik halus, digoreng kekuningan dan dituangkan keatas ikan
kukus ikan sehingga separuh masak
kemudian tambahkan tomato yang dibelah 4
kukus semula sehingga ikan masak

semasa menghidang, taburkan dengan daun ketumbar, jika tiada boleh digantikan dengan daun sup

3 comments:

Anonymous said...

d minat ikan siakap kukus. pergghhhhh sedap nye.

Anonymous said...

aprove je ler pacik oii. takkan tak kenal kite. hehe

tok_chik said...

mcm mana nak kenal bukan nya ada gambr pun wahai cik d

Followers