Thursday, March 10, 2011

meragi tapai



hujung minggu - ahad - 13-03-2011, anak kepada anak saudara tc nak bertunang, terlanjur ada ragi dirumah ni, tc pun masak pulut, kemudian meragi, menjelang 13 hb tu kalau ikut perkiraannya tapai ni dah pun masak

pulut yang ditanak, kena dibiarkan betul2 sejuk abru boleh diragikan
tc masukkan aja dalam bekas plastik, alhamdulillah... menjadi

3 comments:

mka_balang said...

tips org kata nak meragi nie kene pandai..kalau terlebih ragi pahit..kalau kurang tak manis..

urut tradisional lelaki said...

MasyaAllah bukan senang nak buat tapai nie....Cayalah TC..

tok_chik said...

alhamdulillah
menjadi
sebenarnya ragi yng menjadi kunci kepada kemanisan tapai ni
ragi yang tc gunakan ni memang betul2 yang terbaik
tak meragam
manis sangat2

Followers