Sunday, November 28, 2010

singgang ikan kembung belimbing buluh



semasa kekedai, ternampak buah belimbing buluh ni dijual, beli le beberapa biji, teringat masa kecil2 dahulu, arwah bonda selalu buat sambal belacan selain daripada mencampurkannya kedalam gulai ikan, memang sedap.
tc masak singgang ikan kembung dan campurkan buah belimbing buluh didalamnya, kalau masak lemak telur itik pun sedap dicampurkan dengan belimbing buluh ni

2 comments:

Rohani M.U said...

Salam.
Salam Maal Hijrah 1432H.Semoga diberkati dan dirahmati Allah swt.
Baru tau masak singgang boleh campur buah belimbing buluh. Terima kasih n3 ini.Follow yang ke 28.

tok_chik said...

wkslm
terima kasih...ucapa yang sama juga buat kamu

cume mempelbagaikan pilihan cara masakan

arwah bonda tc kalau masak ikan sungai suka menggunakan belimbing buluh, dicampurkan dengan cili padi yang ditumbuk bersama bawang, kunyit segara dan belacan, dicampurkan dengan daum kesum...... sememangnya sedap

Followers