Bahan A:
3 biji telur
220 gram gula
1 sudu teh ovellete
Bahan B
100ml santan
1 sudu teh pandan emulco
Bahan C
150gram tepung gandum
Bahan D (digaul rata)
300 gram kelapa parut
garam secukupnya
1-1/2 sudu makan tepug ubi
penyediaannya:
gaul rata kelapa parut/garam/tepung ubi, kemudian isikan kedalam acuan yang dah dileserkan dgn minyak....kukus sekejap

putar gula/telur/ovelate sehingga kembang,

masukkan santan dan pandan emulco, putar sebati, kemudian masukkan tepung.....gaul rata. sendukkan kedalam acuan dan kukus anggaran masa 10 - 12 minit

ini le rupa apam puteri ayau tc....yang tak ayunya sbb kelapa tu bnyak sangat....hahahahahahah

2 comments:
kalau sudah minat semua jadikan... tc...
sebenarnya bergantung juga kepada resepi yang diberikan
ada orang tak "ikhlas" dengan resepi yang diberi....hasilnya bila kita mencuba pasti tak menjadi sebagaimana yang diharap
tak perlu kedekut ilmu sebenarnya.
air tangan individu tetap akan memberikan sedikit perbezaan pada rasa masakan kita
Post a Comment